Radio-C

februari 26, 2007

Bright Eyes - Four Winds (mp3)


Bright Eyes leverde twee jaar geleden in één keer twee schitterende albums af, nl. "I'm Wide Awake, It's Morning" en "Digital Ash in a Digital Urn". Vorig jaar verschenen enkel een live-album en een cd met wat restantjes van hogervernoemde albums. Een beetje incasseren zonder weinig inspanning oftewel goeie marketing dus.

In april verschijnt dan eindelijk het echte nieuwe album "Cassadaga", voorafgegeaan door een EP "Four Winds". De titeltrack van deze EP is nu gratis te downloaden van de site van de platenfirma Saddle Creek en klinkt alvast zeer veelbelovend.
Er ligt daar trouwens nog een ander nummer uit die EP voor het grijpen: 'Tourist Trap'.

Downloads:
Four Winds
Tourist Trap

Wie de volledige EP wil horen, klikt hier.
MySpace

Labels:

februari 25, 2007

Arcade Fire on Saturday Night Live

Ze speelden er twee tracks uit hun nieuwe album:
'Intervention' (bekijk vooral het einde)


'Keep the Car Running' (wat blijkbaar de nieuwe single wordt hier in Europa)

Labels:

februari 23, 2007

Cd van Week #8: Kaiser Chiefs - Yours Truly Angry Mob


Proficiat aan de Kaiser Chiefs en hun platenfirma. Ze zijn er in geslaagd om het vroegtijdig lekken van hun plaat (bijna) te voorkomen. Pas gisteren doken er her en der exemplaren op van het tweede langverwachte album van The Kaiser Chiefs, slechts enkele dagen voor de officiële release dus. Of dat de verkoop zal aanzwengelen betwijfel ik ten zeerste, maar goed.
De vraag is gewoon of deze plaat 'goed' genoeg is om er uw geldbeugel voor te openen. Het antwoord luidt: "Misschien?!"

Of u deze plaat dus in huis moet halen, hangt vooral af van het feit of u hun debuut al in uw kast staan heeft want aan de sound is blijkbaar niet erg veel veranderd.
Van de eerste single 'Ruby' wisten we al dat de Kaisers de hooks en melodieën nog niet hadden verleerd en op het nieuwe album staan er nog van deze pretentieloze meezingers. Zo kunnen we ons al heel goed inbeelden dat de titelsong 'The Angry Mob' luidkeels zal meegekweeld worden op hun (uitverkochte) live-concerten (noot aan de Werchter-gangers: keel smeren voor concert Kaiser Chiefs).
Maar iets meer dan op het debuuut gaat het tempo wat naar beneden. Bijvoorbeeld op het wat naar U2-ruikende 'Love is not a competition' of de pianoballad 'Boxin Champ'. Toegegeven de Chiefs zijn op hun best als ze hun adrenaline in hun songs stoppen en ze als de waardige troonopvolgers van Madness klinken, toch storen deze enkele rustpunten niet echt en kunnen we besluiten dat "Yours Truly Angry Mob" gewoon een goeie cd is van een - maar dat wisten we al - gewoon goeie groep.
Afspraak eind dit jaar om te zien hoe hoog ze klimmen in de eindejaarslijstjes.

MySpace
Video 'Ruby'

Labels:

februari 19, 2007

Kawada - Frozen farms

Vanaf vandaag, krijgt u hier elke week (we doen ons best) een gratis en legale download-tip.
En omdat we toch een beetje chauvinistisch zijn, beginnen we dan ook maar met een Belgisch groepje uit Brussel die zichzelf Kawada noemen.


Hun nieuwste single 'Frozen farms' is (tijdelijk) gratis te downloaden via PureVolume. Zorg dat je er dus snel bij bent om deze vrij sterke song te downloaden. Het nummer begint als ene doordeweeks rustig pop-rock-liedje maar spat uiteindelijk toch heerlijk uiteen.
Downloaden dus of eerst de (ook erg leuke) videoclip bekijken hieronder.



MySpace

Labels:

februari 16, 2007

CD van Week #7: Cold War Kids - Robbers & Cowards


Cold War Kids waren reeds vorig jaar 'hot' te noemen. In hun geboorteland, de VS, is hun debuut-cd "Robbers & Cowards" al een tijdje te koop maar nu lijkt het erop dat we er ook in België niet onderuit zullen kunnen.
Hun singles waren al (veelvuldig) op de radio te horen en onlangs deden ze het voorprograma van die andere hete groep 'Clap Your Hands Say Yeah', waar ze de hoofdacht meteen degradeerden tot openingsact, dat kan dus tellen.

Op "Robbers & Cowards" staan heel wat sterke songs die niet altijd onmiddellijk hun troeven prijsgeven, maar zo hebben we onze nummers ook graag. Cold War Kids klinken dan ook niet erg hip maar weten wel hoe een goeie song in elkaar zit.
Zonder enige twijfel dus de Cd van de Week.

Second opnions: Motel Magnolia, Digg*, Humo, De Morgen, enz.

MySpace

Labels:

februari 13, 2007

Ponoka - Hindsight

De nieuwste releases vliegen je dezer dagen om de oren en sommige platen dreigen daardoor in de vergetelheid te geraken. Daarom onder de noemer "parels voor de zwijnen" af en toe een mooi nieuw plaatje dat uw aandacht zeker verdient.

Heel lang geleden dat we nog eens onder de indruk waren van een bandje uit Nederland. Dat was vroeger wel anders. Waar is de tijd dat uw dienaar dweepte met de Tröckener Kecks? Ook The Scene, Fatal Flowers en nog heel wat andere die we nu al vergeten zijn konden op meer dan mijn goedkeuring rekenen. Dezer dagen is door de overvloed aan hypes uit de Angelsaksische landen en de enorme output aan degelijke Belgische releases, het aanbod uit Nederland wat schraal maar dat wil duidelijk niet zeggen dat er daar geen interessante muziek meer gemaakt wordt.
Vergeet even dat Within Temptation en Anouk van over de dijk komen, luister gewoon eens naar het fijne plaatje van Ponoka, een Nederlander die opgroeide in het gelijknamige stadje in Cananada. En nu dat land eerder een muzikaal keurmerk dreigt te worden (heeft u 4 april al in uw agenda staan?), kan het niet anders dat "Hindsight" een aanbeveling verdient.



Second opinions: De Morgen, Motel Magnolia, enz.

MySpace

Downloads:
En de vriendelijke mensen van Ponoka bieden u gratis en voor nikske hun single 'September' aan, alsook 'Back by Midnight'.

Labels:

februari 09, 2007

Cd van Week #6: The Klaxons - Myths of the Near Future


We hebben hier al voldoende de lof gezongen van deze groep, dus is het wellicht geen verrassing dat hun debuut het label CD van de Week verdient.
Zelf omschrijven ze hun muziek als nu-rave, en afgaande op enkele songs op "Myths of the Near Future", is dit een verre van slechte omschrijving. Luister maar bijvoorbeeld naar 'Atlantis to Interzone' of de single van vorig jaar 'Magick'. Maar uiteindelijk komt het toch allemaal neer op simpele popmuziek: goede refreintjes, leuke riffjes, vrolijke meezingbaarheid en dansbaarheid. En van al deze dingen hebben The Klaxons duidelijk kaas gegeten. Is de huidige single 'Golden Skans' daar geen schitterend voorbeeld van.
Deze groep verdient geen hype maar gewoon respect!

Second opinions: KindaMuzik, FileUnder, De Morgen, 3voor12.
MySpace

Labels:

februari 02, 2007

Cd van Week #5: Bloc Party - Weekend in the City


Er werd halsreikend uitgekeken naar de tweede cd van Bloc Party en nu is hij er eindelijk. De eerste single 'The Prayer' klonk al helemaal anders dan we gewoon waren, beel minder toegankelijk dan bijvoorbeeld '2 more years' maar daarom niet minder goed.
"Weekend in the City" stelt helemaal niet teleur en zal de (toch vrij grote groep) fans van het eerste uur bekoren en misschien zelfs uitbreiden.
Voer voor de eindejaarslijstjes dus en een bevestiging van hun status!

De recensies die her en der al verschenen zijn dan ook heel positief. Lees gerust maar na bij De Morgen, KindaMuzik of Goformusic.

Video: 'The Prayer'

Of bekijk de eerste single voor de VS, 'I still rememeber'.

Labels: