Radio-C

februari 23, 2007

Cd van Week #8: Kaiser Chiefs - Yours Truly Angry Mob


Proficiat aan de Kaiser Chiefs en hun platenfirma. Ze zijn er in geslaagd om het vroegtijdig lekken van hun plaat (bijna) te voorkomen. Pas gisteren doken er her en der exemplaren op van het tweede langverwachte album van The Kaiser Chiefs, slechts enkele dagen voor de officiƫle release dus. Of dat de verkoop zal aanzwengelen betwijfel ik ten zeerste, maar goed.
De vraag is gewoon of deze plaat 'goed' genoeg is om er uw geldbeugel voor te openen. Het antwoord luidt: "Misschien?!"

Of u deze plaat dus in huis moet halen, hangt vooral af van het feit of u hun debuut al in uw kast staan heeft want aan de sound is blijkbaar niet erg veel veranderd.
Van de eerste single 'Ruby' wisten we al dat de Kaisers de hooks en melodieƫn nog niet hadden verleerd en op het nieuwe album staan er nog van deze pretentieloze meezingers. Zo kunnen we ons al heel goed inbeelden dat de titelsong 'The Angry Mob' luidkeels zal meegekweeld worden op hun (uitverkochte) live-concerten (noot aan de Werchter-gangers: keel smeren voor concert Kaiser Chiefs).
Maar iets meer dan op het debuuut gaat het tempo wat naar beneden. Bijvoorbeeld op het wat naar U2-ruikende 'Love is not a competition' of de pianoballad 'Boxin Champ'. Toegegeven de Chiefs zijn op hun best als ze hun adrenaline in hun songs stoppen en ze als de waardige troonopvolgers van Madness klinken, toch storen deze enkele rustpunten niet echt en kunnen we besluiten dat "Yours Truly Angry Mob" gewoon een goeie cd is van een - maar dat wisten we al - gewoon goeie groep.
Afspraak eind dit jaar om te zien hoe hoog ze klimmen in de eindejaarslijstjes.

MySpace
Video 'Ruby'

Labels:

1 Comments:

Een reactie posten

<< Home