Radio-C

april 27, 2007

Cd van Week #17: Arctic Monkeys - Favourite Worst Nightmare


Ik geef toe dat ik weinig origineel ben om dit album te bombarderen tot cd van de week, maar als het goed is moet het toch ook gezegd worden en de Arctic Monkeys did it again!
Ze leverden een uitstekend tweede album af dat overal (zeer) lovend onthaald wordt.
Muziek moet soms gewoon leuk zijn en dat kunnen we hier zeker horen op 'Favourite Worst Nightmares'.

Video 'Brianstorm':

Labels:

april 20, 2007

Cd van Week #16: Dear Leader - The Alarmist

Soms denk ik met wat heimwee terug aan de tijd dat The Sheila Divine nog platen maakte. Toen de groep in 2003 het plots voor bekeken hield, was mijn teleurstelling dan ook vrij groot.
Slechts twee full albums werden er gemaakt, en wie kent de klassiekers 'Hum' en 'Like a Criminal' niet, om er maar een paar te noemen.
Zanger Aaron Perrino kon het musiceren blijkbaar niet laten en hield wat later zijn solo-project Dear Leader boven de doopvont. Een project dat een paar jaar terug tot een echte rockgroep leidde, die - met wat minder ambitie echter - de degelijke gitaarplaat 'All I ever Wanted was Tonight' afleverde met daarop de snedige rocksong 'Raging red'. Niet dat hiermee The Sheila Divine vergeten was, verre van. Op hun concerten vorig jaar konden de oude nummers nog steeds op de meeste bijval rekenen.


Maar nu is er dan eindelijk (in België althans) de opvolger: 'The Alarmist'.
We moeten eerlijk zijn en zeggen dat de plaat het niveau niet haalt van het vorige album maar het is toch weer een fijn zoethoudertje voor de fans die met heimwee terugdenken aan de hoogdagen van The Sheila Divine. De plaat is ook nogal politiek geladen en draagt vooral een anti-Bush-stempel, maar daar kunnen we ons wel in vinden. En met een nummer als 'Radar' moet het mogelijk zijn om hier toch wat airplay te halen.

Beluister het nieuwe album hier.

Downloads:
'Ragin red' (mp3)

Labels:

april 13, 2007

Cd van Week #15: Great Lake Swimmers - Ongiara


Ondertussen weten we al dat Canada veel meer is dan Bryan Adams en Celine Dion, om maar twee namen te noemen, maar ook dat er naast Arcade Fire nog andere interessante muziek gemaakt wordt.
De groep die misschien het dichtst de sound van het land benaderd is zonder enige twijfel de Great Lake Swimmers. Deze band rond singer-songwriter Tony Dekker heeft nu net een derde cd uit getiteld 'Ongiara' en wederom wordt hier veelvuldig uit het alt.country en folk-vaatje getapt, en ook dit keer levert dit mooie songs op zoals bijvoorbeeld 'Changing colours', een nummer dat opgebouwd is rond het idee dat natuur en mens meer met elkaar te maken hebben dan men zou denken. Luister en check je kippenvel!

Recensies: De Morgen, Goddeau.

Video: 'Backstage with the Modern Dancers' (uit 'Ongiara')


Bekijk hier de clip nog eens van het wondermooie titelnummer uit de vorige plaat 'Bodies and minds'.

Labels:

april 09, 2007

CocoRosie - Rainbowwarriors (mp3)


De zusjes van CocoRosie hebben een nieuwe album uit: "The Adventures of Ghosthorse & Stillborn". Op hun derde album lijkt het alsof de zusjes "geestelijk wat ouder zijn geworden" (dixit KindaMuzik), maar vreest niets: het is terug een mooi evenwicht tussen hip hop en opera in een folky jasje.

Benieuwd geworden: luister dan naar 'Rainbowwarriors'.
Recensies: KindaMuzik en MotelMagnolia

MySpace

Downloads: Rainbowwarriors (mp3)

Labels:

april 06, 2007

Cd van Week #14: Bright Eyes - Cassagada


Sinds hij een tweetal jaar terug twee albums tegelijkertijd uitbracht, is Bright Eyes niet meer die duistere onbekende muzikant uit de Saddle Creek stal. Meer zelfs hij is nu het uithangbord en meer dan terecht. "I'm Wide Awake It's Morning" was dan ook in menig eindejaarlijstjes terug te vinden en het wat minder toegankelijke "Digital Ash in a Digital Urn" moest daar eigenlijk niet voor onder doen maar had misschien wel wat meer tijd nodig om te overtuigen.

Zijn nieuwste plaat "Cassadaga" gaat vooral verder in de sfeer van "Wide Awake" zonder ook maar ergens als een doorslag door het leven te gaan. De composities zijn dit keer misschien zelfs sterker en kunnen bij een eerste beluistering al direct op goedkeuring rekenen.

Twee bewijsmiddelen:
Four Winds (mp3)
No one would riot for less (mp3)
Meer downloads hier.

Second opinion: Digg*

Labels:

april 02, 2007

Maxïmo Park - Your urge (mp3)

Maxïmo Park's tweede album "Our Earthly Pleasures" verschijnt vandaag en zal het bewijs moeten leveren dat ze enerzijds geen ééndagsvliegen zijn en anderzijds uit de schaduw van Franz Ferdinand en consoorten kunnen treden.

De nieuwe single "Our velocity" klonk alvast veelbelovend en wie nog een ander nummer wil horen kan nu "Your urge" downloaden.

Video 'Our velocity':

Labels: