Radio-C

april 20, 2007

Cd van Week #16: Dear Leader - The Alarmist

Soms denk ik met wat heimwee terug aan de tijd dat The Sheila Divine nog platen maakte. Toen de groep in 2003 het plots voor bekeken hield, was mijn teleurstelling dan ook vrij groot.
Slechts twee full albums werden er gemaakt, en wie kent de klassiekers 'Hum' en 'Like a Criminal' niet, om er maar een paar te noemen.
Zanger Aaron Perrino kon het musiceren blijkbaar niet laten en hield wat later zijn solo-project Dear Leader boven de doopvont. Een project dat een paar jaar terug tot een echte rockgroep leidde, die - met wat minder ambitie echter - de degelijke gitaarplaat 'All I ever Wanted was Tonight' afleverde met daarop de snedige rocksong 'Raging red'. Niet dat hiermee The Sheila Divine vergeten was, verre van. Op hun concerten vorig jaar konden de oude nummers nog steeds op de meeste bijval rekenen.


Maar nu is er dan eindelijk (in België althans) de opvolger: 'The Alarmist'.
We moeten eerlijk zijn en zeggen dat de plaat het niveau niet haalt van het vorige album maar het is toch weer een fijn zoethoudertje voor de fans die met heimwee terugdenken aan de hoogdagen van The Sheila Divine. De plaat is ook nogal politiek geladen en draagt vooral een anti-Bush-stempel, maar daar kunnen we ons wel in vinden. En met een nummer als 'Radar' moet het mogelijk zijn om hier toch wat airplay te halen.

Beluister het nieuwe album hier.

Downloads:
'Ragin red' (mp3)

Labels:

3 Comments:

  • Zelden een artiest intenser weten spelen als Aaron Perrino!!! Pure klasse ...jammer dat ze zo weinig aandacht krijgen en moeten knokken voor elk platendeal in de België en Nederland!

    By Anonymous Anoniem, at 22 april, 2007 15:34  

  • Carlo,

    kijk zeker eens een kijkje dan op de Belgische Dear Leader fanblog die ik heb gemaakt.

    http://dearleader.skynetblogs.be

    groetjes,

    Tom

    By Anonymous Anoniem, at 03 juni, 2007 13:17  

  • Vergeet ook niet dat dear leader in feite al 3 albums uit heeft. Het eerste album kun je in België namelijk niet op de kop tikken maar kun je wel (met wat geluk)uit de US laten overkomen, is zeker aanrader staat namelijk vol fantastische nummers ("Committing fusion" en "standing in your way"--> mijn favorieten). Dat eerste album heet "The good times are killing me" Groetjes

    By Anonymous Anoniem, at 14 juli, 2007 03:53  

Een reactie posten

<< Home