Radio-C

maart 30, 2007

Cd van Week #13: Modest Mouse - We were Dead Before the Ship even Sank


Modest Mouse blijft op hun nieuw album trouw aan hun sound: opgefokte zang en neurotische ritmes. Je zou denken dat je met zo'n recept niet veel fans maakt. Maar niets is minder waar: in de Verenigde Staten debuteerden ze met dit album op nummer 1 in de Album-charts, en hielden zo Joss Stone van de felbegeerde eerste positie.

"We were dead before the ship even sank" is dan ook een uitstekende nieuwe Modest Mouse en met de medewerking van Smiths-gitarist Johnny Marr heb je bij mij al een streepje voor. Niet dat je meteen de invloed van Marr hoort op deze plaat, maar toch weet je gewoon dat zijn beijdrage niet gering moet geweest zijn.
De single 'Dashboard' beloofde al veel en hoorde u wellicht al op uw favoriete zender langskomen, en wie dacht dat dat nummer moeilijk uit het geheugen te wissen is, moet maar eens luisteren naar 'Fire it up': een oorwormpje van jewelste, maar dan wel één die je met plezier nog te eten geeft ook. En wat te denken van het uiterst vertederende refrein van 'Florida'. En zo weet elke nummer op deze plaat je wel te overtuigen, niet allemaal bij een eerste kennismaking maar als je hoort wat sommige nummers te zeggen hebben, weet ik zeker dat je er een paar goede nieuwe vrienden bij hebt.

Video 'Dashboard':


MySpace

Labels:

2 Comments:

  • Naar mijn mening vind je de invloed van Marr duidelijk terug in de plaat. In hoeverre die doorweegt is een andere vraag.

    By Anonymous Anoniem, at 26 juni, 2007 00:02  

  • Crap,vergat zo even het einde van je zin te lezen!

    By Anonymous Anoniem, at 26 juni, 2007 00:05  

Een reactie posten

<< Home