Radio-C

oktober 01, 2006

The Old Haunts - Fuel on Fire


Bij de eerste gitaarakkoorden die je te horen krijgt, zal je misschien spontaan denken aan de Arctic Monkeys, maar de openingssong van de tweede Old Haunts-plaat, klinkt vuiler en ruiger dan de Engelse hype van dit jaar. "Fuel on Fire" zal dan wellicht geen verkooprecords breken, de kwaliteit van de songs is toch vrij hoog.
Deze tweede plaat van het viertal uit Washington werd geproduceerd door Johnny Sangsters, die ook al werkte met o.a. Mudhoney en dat leverde een ongepolijste en rauwe rocksound op die vooral doet denken aan The White Stripes, een groep waar ze nog mee vergeleken werden, en The Stooges.

Het tempo op "Fuel on Fire" wordt steeds hoog gehouden en dat zorgt er voor dat je als luisteraar meegesleurd wordt in een heuse rock 'n' roll roetsjbaan. Schrik dan ook niet als je halfweg het nummer 'Paradise' in een Police-song terecht komt (nee, vrees niks, Sting heeft hier niks mee te maken) of als je in de Whiskey-bar van The Doors binnentuimelt. En ook 'Into a new room' zal nog het best tot zijn recht komen in een saloon.
De elf songs zijn niet alleen voorbij voor je het weet, ze zullen ook nooit gaan vervelen of zeurderig worden, zelfs de vrij lange instrumentale slotakkoorden in 'Wasted Day' wekken geen ergernis op.

The Old Haunts hebben met "Fuel on Fire" bewezen dat ze in staat zijn om uit de schaduw van hun voorbeelden te treden en zelf ook een potje opwindende rock kunnen serveren. "Fuel on Fire" is een schijfje die zedan ook in de plaatselijke saloons met plezier zullen opleggen, de danspassen van de plaatselijke dronkaards, nemen we er maar bij.

MySpace

Downloads:
Poison control (mp3)
Fuel on Fire (mp3)