Radio-C

mei 26, 2007

Cd van Week #21: Pigeon Detectives - Wait for me


Wie zal dit jaar een Franz Ferdinandje doen? Wie maakt in 2007 het meest aanstekelijke debuutalbum vol pretentieloze popsongs van de goede smaak?
Een van de genomineerden is wat mij betreft The Pigeon Detectives uit Leeds. Of ze het zullen halen in deze categorie is echter niet zo duidelijk. Wait and See, dus.

Voorlopig worden we vrolijk van nummers als 'Romantic Type' of 'I found out' en bombarderen we deze cd tot plaat van de week.

Second opinions: Goddeau, KindaMuzik, 3voor12.

Video: 'Romantic Type':

Labels:

mei 18, 2007

Cd van Week #20: The National - Boxer


The National heeft ondertussen al een klassieker gemaakt, getiteld 'Alligator', een van de beste albums van 2005. Van 'Boxer' wordt dus heel veel verwacht en geloof me, an deze verwachtingen wordt grotendeels tegemoetgekomen.
'Fake Empire' kon je al op menig blog beluisteren en wist mij alvast te overtuigen en de eerste single van 'Boxer' doet wellicht iedereen overstag gaan.

Het album heeft wel wat meer draaibeurten nodig om tot zijn recht te komen maar bevat genoeg moois om deze plaat aan te bevelen. Net iets minder dan 'Alligator', dat moeten we toegeven maar dat is meer dan goed genoeg.

Video: 'Mistaken for Strangers'

Labels:

mei 11, 2007

Cd van Week #19: Tom McRae - King of Cards

In 2001 debuteerde Tom McRae op een zeer verdienstelijke manier. Songs als 'You cut her hair' en 'End of the World News' behoren wat mij betreft tot het beste wat de man sindsdien uitbracht. Na het behoorlijke "Just like blood", verscheen twee jaar terug "All Maps Welcome", een plaat waarvan ik me nog geen enkele song kan herinneren, kortom een dieptepunt in de mans oeuvre.


Zijn vierde album "King of Cards" klinkt gelukkig (!) stukken beter, vrolijker zelfs, alhoewel dat vaak meer schijn is dan realiteit. Soms mag het zelfs wat harder op deze plaat en dat kunnen we alleen maar toejuichen, luister bijvoorbeeld maar eens naar de uptempo single of het stevige 'One Mississippi'.

Kortom Tom is back and he's doing great!

Labels:

mei 08, 2007

Three Downloads of the Week

Een tijdje geen gratis mp3'tjes gepost, dus proberen we hiermee onze schade in te halen.

Shearwater - Red Sea, Black Sea
Uit "Palo Santo", het album dat Shearwater vorig jaar uitbracht maar nu in een herwerkte versie terug op de markt wordt gebracht.
'Red Sea Black Sea' kunt u nu hier horen in zijn nieuw jasje.

The Veils - Advice for Young Mothers to Be
Uit "Nux Vomica", een van de beste albums van afgelopen jaar, maar dit jar pas uitgebracht in de Verenigde Staten. Wie het album nog niet gehoord heeft, moet zeker deze song eens uitproberen: zeer toegankelijk en nog steeds met die unieke stem van zanger Finn Andrews.

The Frames - Falling slowly
En om het rijtje 'albums van vorig jaar' compleet te maken: The Frames, Ierlands beste exportproduct sinds U2. De single 'Falling Slowly' kunt u hier voor nikske krijgen.

Labels:

mei 05, 2007

Cd van Week #18: Blonde Redhead - 23


Misschien heb je het mooie titelnummer van deze plaat al gehoord, zo niet, klik dan eens hier.
'23', de song, klinkt alsof hij gezongen wordt door een wulpse française, begeleid door Air met ballen. De waarheid is echter nog internationaler: Blonde Redhead is namelijk een trio bestaande uit zangeres Kazu Makino (met Japanse roots) en de tweelingsbroertjes Amedeo en Simone Pace.
'23' is al weer hun zevende langspeler die deze keer geproduceerd werd door Alan Moulder, die voral bekend is van zijn werk met U2 en Smashing Pumpkins. Geen uitschuivers te vinden op deze cd en dus bijgevolg warm aanbevolen met de nadruk op warm.
De sound van Blonde Redhead leunt ten dele aan bij die van Sonic Youth maar kan even goed fans van bands als My Bloody Valentine en Cocteau Twins, of zoals ze het bij Humo zeggen: "Tegenwoordig zit de sound van Blonde Redhead even dicht bij de etherische pracht van Cocteau Twins als bij die van Sonic Youths beste, 'Evol'."

Labels: