Radio-C

oktober 15, 2006

Wolf Eyes - Human Animal


"Human Animal" is de tweede plaat van de nv Wolf Eyes bij het Subpop-label. Wetende dat ze reeds meer dan 150 opnames op de wereld loslieten in minder dan 10 jaar, kunnen we deze band gerust zeer productief noemen. De muziek die Wolf Eyes brengt valt onder te brengen in de categorie 'noise'. Muziek die sommigen dus als lawaai zullen aanschouwen, anderen dan weer als echte muziek. Maar alles is relatief zo blijkt, wat anderen pop muziek noemen, is voor noise-muzikant uit de Japanse noise-scene, Masama Akita bijvoorbeeld echte teringherrie.

Wolf Eyes' nieuwste project begint als een wandeling in ene indutriƫle fabriek waar staal bij hoge temperaturen in verschillende vormen wordt geperst, terwijl een andere groep arbeiders proberen om muziek uit een of ander instrument te krijgen. Enkele meters verder belanden we in de afdeling 'noise-scapes voor B-films uit het horror-genre.
De titelsong is nog het beste voorbeeld van hoe een noise-song moet klinken en maakt daarmee zijn naam meer dan waar.
En tot slot weet Wolf Eyes zelfs humoristisch voor de dag te komen, getuige daarvan het bonusnummer (en cover van No Fucker) 'Noise not music'. Zelfkennis is het begin van alle wijsheid!

"Human Animal" is niet meteen een plaat geworden waar je bij kunt wegdromen, alhoewel! Wie het juiste inlevingvermogen aan de dag kan leggen, zal bij het beluisteren van deze Wolf Eyes een unieke trip gemaakt hebben in zijn verbeelding. Een reis die je voor geen geld in de wereld in het echt zou kunnen (of misschien willen) maken.
Kortom wie noise geen noise vindt, zal aan deze plaat veel fun kunnen beleven.

Downloads:
The Driller (uit "Human Animal")
Stabbed in the Face (uit "Burned Mind")