Radio-C

december 28, 2006

Snowden - Anti Anti


Snowden? Het is alvast niet de verleden tijd van het Engelse werkwoord ‘to snow’. Fans van Doves zullen wellicht direct denken aan het gelijknamige nummer vuit het album “Some Cities”. Literatuurliefhebbers weten dat het de naam is van het hoofdpersonage uit Joseph Heller’s meesterwerk “Catch-22” Maar het is ook de naam van een nieuwe band uit Atlanta, die met “Anti-Anti” hun debuutplaat uitbrengen en al in het voorprogramma van bands als Clap Your Hands Say Yeah en The Unicorns mochten staan.

Bij de eerste tomen van openingsnummer ‘Like Bullets’ weet je dat we terug in hetzelfde post-punk-straatje zijn, waar we de afgelopen jaren menige uren gesleten hebben. De vrees dat we wat uitgekeken zijn op deze buurt is dan ook meer dan terecht.
Maar ‘Like Bullets’ mag dan een herkenbaar geluid laten horen, het is inventief genoeg om onze oren gespitst te houden. Ook de single ‘Anti Anti’ zorgt nog altijd niet voor de gevreesde afkeer. Meer zelfs, dit is gewoon een goeie song. Met ‘My murmuring Darling’ raken ze zelfs enkele gevoelige snaren aan zonder dat het melig gaat klinken.
De nummers die hierop volgen kunnen we op dezelfde manier omschrijven: aardig, goed maar nergens wereldschokkend en vernieuwend. En dus een beetje inwisselbaar.

Op “Anti Anti” worden er zeker geen nieuwe muzikale paden betreden, Snowden weet echter onze aandacht en nieuwsgierigheid scherp te houden met hun songs. Alhoewel het geheel uiteindelijk toch wat eentonig gaat klinken. Maar laat hier geen discussie over bestaan : je voelt/hoort hier een band die we zeker niet mogen afschrijven op basis van dit werkstuk alleen. Onthouden die naam dus!

MySpace
Stream het album hier.