Radio-C

november 12, 2006

Isis + Aereogramme - In the Fishtank 14


Het label Konkurrent is met deze cd toe aan zijn 14de editie van de Fishtank-serie. Een reeks waarin ze telkens een band (of meerdere) twee dagen studiotijd geven. In het verleden konden we zo al luisteren naar nieuw werk van o.a. Tortoise samen met The Ex, Low en Dirty Three, Willard Grant Conspiracy en Telefunk en zelfs de grote Sonic Youth met ICP en (weeral) The Ex. Deze keer viel deze eer te beurt aan Isis en Aereogramme en ook deze keer is het resultaat meer dan de som.

Op deze Fishtank staan niet meer dan drie songs. De openingssong kan het best omshreven worden als 'sfeervol', een geluid dat je misschien niet direct verwacht van post-rock-metalheads als Isis. 'Low tide', want zo heet het numer in kwestie, neemt je ruim negen minuten op sleeptouw: van rustig kabbelend naar heerlijk uitwaaiend, de sound van Ijsland ligt hier op de loer.
'Delial' komt nog het dichtst bij het bekende geluid van Isis: een vette Tool-gitaarsound en spacy zang. Maar op het meer dan tien minuten durende slotnummer 'Stolen' krijgen we wederom een veel rustiger sound te horen: weeral ligt de vergelijking met Sigur Ros voor de hand, zonder echter als een doorslagje van deze band te klinken.

'In The Fishtank 14' is wederom een zeer leuk Ep'tje geworden dat ons enerzijds benieuwd maakt naar welke nieuwe samenwerking we nu moeten uitkijken en anderzijds deze bands eens op een ietwat andere manier te horen krijgen. Deze serie van Konkurrent bewijst hiermee dat ze echt bestaansrecht heeft: nog van dat!

1 Comments:

  • "een geluid dat je misschien niet direct verwacht van post-rock-metalheads als Isis."
    dan denk ik dat je panopticon en in the absence of truth eens moet beluisteren...

    By Anonymous Anoniem, at 18 december, 2006 12:46  

Een reactie posten

<< Home