Radio-C

december 10, 2006

Confuse The Cat - We Can Do It


Het is nog even wachten op de nieuwe van Interpol, maar wie daar te ongeduldig voor is, heeeft nu misschien een schitterend alternatief: Confuse The Cat. Met een naam die rechtstreeks uit een Monty Python-sketch is/lijkt afgeleid en een sound die we direct linken aan een of andere nieuw Engels bandje, zou je over het hoofd zien dat dit vijftal uit België komt! En misschien gaat er wel een belletje rinkelen bij het horen van de naam van zanger Geert Plessers, die een muzikaal veleden heeft bij Reiziger. 'We can do it!' is hun tweede album.

De eerste single 'Akela' gaf ons eerder dit jaar al een mooi voorproefje en met dit album laten ze ons niet op onze honger zitten. Opener en tevens meest recente single 'Shockwaves' klinkt nog vrij braaf en tekent mooi binnen de lijntjes zonder dat het ook maar één moment gaat vervelen, wat ideaal radiovoer oplevert.
De volgende songs laten echter horen dat deze Cat ook een roofdier kan zijn. Het onstuimige titelnummer klinkt als een olympische discipline maar vooral 'Principessa' behoort tot de hoogtepunten, luister maar naar de laatste minuut van deze song die laat horen hoe 'Daddy Cool' echt had moeten klinken.
In 'Senkracht Waagerecht' zet de bas het op een loopje, een riff die bij New Order ook op goedkeuring zou mogen rekenen en 'The Deepest Blue' laat zelfs en zuchtje weemoed toe.
Als toegift krijgen we er na (slechts) negen nummers nog de Styrofoam-remix van 'Akela' bovenop en kunnen we niets anders dan besluiten dat Confuse The Cat een sterke plaat heeft gemaakt.

Vergeet die Engelse post-punk bands zoals Maximo Park en Editors, het Belgische Confuse The Cat heeft minstens evenveel sterke songs in huis. 'We can do it!' is niet alleen de titel van hun tweede album maar tegelijkertijd ook een uiterst slim gekozen credo. Wordt vervolgd!

Bekijk de clip voor 'Shockwaves'
Bekijk de 'Confuse a cat'-sketch uit Monty Python.

1 Comments:

  • Hi,
    I work for an internet music discovery site (www.seeqpod.com/music) and was wondering if you'd let us reference your mp3's on our site. We'd provide a link to your site on our page. Let me know if this sounds reasonable.

    Best,
    Emma

    By Anonymous Anoniem, at 13 december, 2006 20:58  

Een reactie posten

<< Home