Radio-C

juni 16, 2006

Ladyhawk - Ladyhawk


Doe jezelf een enorm plezier: ga naar de site van Ladyhawk (of klik hier onderaan deze recensie) en beluister er het tweede nummer ('The Dugout') van de gelijknamige debuutplaat van deze heren uit Vancouver en ik garandeer je dat je verbluft zal zitten luisteren naar deze song. Het klinkt namelijk alsof je een goede vriend tegenkomt die je in jaren niet meer hebt gezien en die je dan plots in de kroeg tegen het lijf loopt, waarna een zware nacht onvermijdelijk blijkt. Een nacht waarin de herinneringen aan bepaalde gitaarrock-platen die je vroeger koesterde het gesprek gaan beheersen. Platen die je nu niet meer beluistert omdat ze óf verloren gegaan zijn in een verhuis, óf verdwenen zijn naar donkere kelders of stoffige zolders. Namen zoals The Replacements ("Let it be") of Neil Young ("Tonight's the night") zullen wellicht het gesprek bevolken.

Ladyhawk serveert ons op hun debuut nog meer van deze lekkere brokken gitaarrock waar het spelplezier echt vanaf druipt. Zo zal 'My Old Jacknife' je humeur onmiddellijk positief prikkelen, mede dankzij het handgeklap in de song. 'Long 'till morning' is een mooie slepende gitaarsong geworden die zonder problemen de 7-minutengrens overschrijdt én er zit zelfs een goede oude gitaarsolo in verborgen, zo één die het nummer écht naar een hoger plan weet te tillen. Ook in 'Advice' worden de snaren lanzaam bespeeld, het gevolg is een wat bluesy rocksong met het credo "Don't work for nothing, don't work for free" erin gegraveerd. 'Teenage love song' klinkt dan wat meer hedendaags, er schuilt namelijk een Foo Fighters song in (dat refrein!) en de gitaren hebben wellicht school gelopen bij Dinosaur Jr.

Ladyhawk kreeg op deze plaat ook de hulp van Amber Webber (zang) en Josh Wells (percussie, orgel en zang) van Black Mountain, maar ook zonder deze muzikale steun zou dit album een echte aanrader zijn. Ik durf op dit moment zelfs beweren dat we dit jaar geen leukere gitaarplaat zullen horen, zelfs Dinosaur Sr. of Pearl Jam moeten hier hun meerdere in herkennen want deze plaat klinkt gevarieerd, fris, spontaan, opgewekt en meeslepend tegelijk, doe ze dat maar eens na. De conclusie laat ik volledig aan u over.

Downloads:
The Dugout MP3
Sad Eyes Blue Eyes MP3

1 Comments:

  • Die 'The Dugout' is inderdaad een leuke song...
    Doet mij zin krijgen naar meer, ik denk dat ik die debuutplaat maar eens ga checken :)

    By Anonymous Anoniem, at 17 juni, 2006 17:11  

Een reactie posten

<< Home