Radio-C

mei 25, 2006

NME New Music Tour 2006

Dat NME niet verlegen zit om een hype is geen geheim, maar dat neemt niet weg dat ze toch de vinger aan de pols houden en ons bij op tijd en stond nieuwe groepen weet aan te bevelen die (wel) echt de moeite zijn. Zo organiseren ze nu in Engeland een toernee met de best nieuwe bands, onder de welluidende naam: "New Music Tour 2006".

De groepen die werden geselecteerd voor deze tournee zijn:

Boy Kill Boy

- Meer info in mijn vorige post.
- MySpace

iForward Russia!

- Deze Britse band uit Yorkshire staat vooral bekend om hun fenomenale liveconcerten en om hun originele songtitels. Elke song op hun debuut "Give me a wall" kreeg namelijk slechts een nummer als titel. Hun single 'Nine' haalde onlangs de 40ste plaats in de Britse charts.
Om te onthouden die naam.
- MySpace

The Automatic

- NME omschrijft deze band als Blur die opgroeide met Fugazi. Hun derde single heet 'Monster' en hier kan je een stukje van de clip bekijken.
Hun album "Not accepted anywhere" verschijnt op 19 juni.
Deze vier lads uit Cardiff klinken alvast zeer veelbelovend.
- MySpace

The Long Blondes

- Vijf-koppige art-rockband uit Sheffield. Tot voor kort werden ze nog de beste band zonder platencontract maar nu zijn ze de trotse eigenaars van een platendeal met Rough Trade en hun debuutalbum zal worden geproduceerd door niemand minder dan Jarvis - Michael Jackson vond mijn 'ass' te oud - Cocker van Pulp. Hun sound bevat elementen van de sixties, alsook van van new-wave en post-punk, aldus de Wikipedia.
Bekijk de video voor de single 'Seperated by Motorways'.
- MySpace

The Howling Bells

- “The sound of PJ Harvey hitching a ride with the Velvet Underground through Twin Peaks.” volgens NME. Hun gelijknamig debuutalbum, dat werd geproduceerd door Coldplay producer Ken Nelson, krijgt nu bij NME zelfs 9/10. De songs variëren van met blues geïnjecteerde rock tot country-folk mijmeringen. Volgens hun platenfirma, en die kan het weten, "het debuut van het jaar". En volgens u?
- MySpace

The Google Ads
Een fantastische nieuwe band die elke andere groep gewoon naar huis speelt maar omdat ze onbetaalbaar zijn voor de meesten onder ons, graag een klikje op een van hun ads. THX. ;-)
Bekijk hun video's hier.