Radio-C

september 17, 2005

Stellastarr* "Harmonies for the haunted"


Stellastarr* opent hun tweede plaat met een 'bijna-cover' van The Cure's 'Pictures of you' en verraad daarmee onmiddelijk waar ze de mosterd halen. Stellastarr* kan je dus gerust indelen bij de (donkere) new-wave groepen uit de jaren '80.
Typerend voor de sound van Stellastarr* is de diepe stem van zanger Shawn Christensen die wat wordt bijgelicht door de zoete tweede stem van zangeres en bassist Amanda Tannen.

Hun tweede plaat "Harmonies for the haunted" moet de verwachtingen na hun veelbelovende debuut nu proberen waar te maken. En het openingsnummer 'Lost in time' weet alvast onze aandacht vast te houden. Ook de gratis te downloaden single 'Sweet troubled soul' is zondermeer een ijzersterke song met onverwoestbaar refrein en ook 'Damn this foolish heart' kan met wat goede wil in dezelfde categorie ingedeeld worden.
Halfweg de plaat gaat onze aandacht echter wat verslappen door het wat stuurloze 'Precious games' en zo goed als het ijzersterke begin wordt het niet meer. De refreinen ontberen plots de frisse energie die daarnet nog voor een heuse adrenalinestoot zorgden en ook de donkerder en tragere nummers weten niet echt meer te bekoren.
Alhoewel er weinig echt slechte songs staan op deze tweede van Stellastarr* kan ik me niet van de indruk ontdoen dat er meer in had gezeten. Niet onaardig, soms groots en majestueus en een belofte voor de toekomst. Zeg dat ik het gezegd heb! (7/10)

Download:
Sweet troubled soul (free download)
Stream het volledige album

Metacritic