Radio-C

augustus 28, 2005

Death From Above 1979 "You're a woman, I'm a machine"


Op 19 augustus speelden ze een overrompelend concert op Pukkelpop, ik was er niet bij dus heb ik het maar van horen zeggen maar wie hun album "You're a woman, I'm a machine" kent weet dat deze mannen live nog verwoestender moeten klinken dan op plaat.
Het Canadese Death From Above 1979 bestaat uit Sebastien Grainger (zang en drums) en partner in crime Jesse F. Keeler (bass en synths) en vorig jaar verscheen hun debuutplaat "You're a woman, I'm a machine" in de Verenigde Staten maar nu ligt die hier ook in de platenzaak en volgens de wiskundigen van Metacritic was het een van de platen van het jaar getuige de vrij hoge score van 81%.

Death From Above 1979 maakt pokkeherrie, laat dat duidelijk zijn en is absoluut geen aanrader bij een portie hoofdpijn. Ik kan hun muziek wél adviseren bij een teveel aan energie of een toeristische trip naar de oertijd: de perfecte soundtrack bij de oerknal. (8/10)

Maar lees er gerust de recensie van mijn collega-recensent van Muzic.nl of die van Humo eens op na.

De mannen van Death From Above 1979 kruipen op 1 september terug in de studio om de opvolger van hun debuut te maken. In december zou het album dan klaar moeten zijn en zou er een eerste single verschijnen, pas in januari mogen we het album zelf verwachten.

Downloads:
Little girl (wma)
Blood on our hands
Dead womb
Romantic rights

Video's

1 Comments:

  • Over het algemeen hou ik niet zo van takkeherrie. Death From Above 1979 weet op de een of andere manier takkeherrie dragelijker te maken.

    By Anonymous Anoniem, at 31 augustus, 2005 20:12  

Een reactie posten

<< Home