Radio-C

augustus 27, 2005

Michael Penn "Mr Hollywood Jr 1947"


Michael Penn, de broer van acteur Sean Penn, is ondertussen in het huwleijk getreden met singer-songwriter Aimee Mann en brengt nu op zijn eigen label de cd "Mr Hollywood Jr. 1947" uit: een 'concept'plaat gesitueerd in het Los Angeles van de jaren 40.

Michael Penn debuteerde in 1989 zeer verdienstelijk met "March" waarop de verdienstelijke single 'No myth' nog steeds in mijn geheugen zit. Pas in 1992 probeerde Penn het opnieuw met het album "Free for all", zonder commercieel succes trouwens.
"Resigned" (1997), twee soundtracks en "Mp4: days since a lost time accident" (2000) volgden nog maar brachten hem niet het initieel succes van zijn debuut terug.
In 2005 probeert hij het dus opnieuw met het album "Mr Hollywood Jr. 1947" en de eerste tekenen zijn alvast positief: getuige hiervan de vrij hoge score bij Metacritic van 75% (met onderscheiding moeten we dus zeggen!)

De gratis te downloaden song 'Walter Reed' is dan wel misschien geen 'No myth' maar wel een ambachtelijk gecomponeerd nummertje in de beste singer-songwriter's traditie: een song die zeker gehoord mag worden dus.


Beluister het volledige album hier. (Quicktime)

Downloads:
Walter Reed