Radio-C

augustus 24, 2005

Engineers "Engineers"


De Britse band Engineers wordt gecategoriseerd bij de 'shoegazers': dromerige, new-wave-achtige muziek gekenmerkt door zoemende gitaren en Spectoriaanse wall of sounds die vooral op het einde van de jaren 80, begin jaren 90 populair was. Een genre waar groepen als My Bloody Valentine, Jesus & Mary Chain en Cocteau Twins de plak zwaai(d)en.
Duidelijk eens wat anders dan waar de huidige eighties-revival-groepen de mosterd halen.

Hun vorige single 'Come in out of the rain' (gratis te downloaden bij Insound) is een mooi staaltje van hun capaciteiten: een mooi, sfeervol nummer dat langzaam opgebouwd wordt en met een melodieus refrein die zelfs de grootste zuurpruim binnen de kortste keren kan meeneuriën.
Op hun gelijknamige debuut-cd staan nog dergelijke tracks: nummers die opgebouwd zijn als een lasagne, laagje voor laagje, en die uiteindelijk openbarsten zoals die lekkere krokante kaaskorst bovenaan.
En wie van Sigur Ròs houdt en niet meer kan wachten tot hun nieuwe album verschijnt, kan deze cd misschien aanschaffen want ik vermoed dat deze plaat ook best bij hen in de smaak zal vallen (want zijn we allemaal niet dol op lasagne!). (7.5/10)

Download:
Come in out of the rain