Radio-C

juli 24, 2005

Bob Mould "Body of song"


"Wow, Bob Mould is certainly back", denk je bij de opener van zijn zesde solo-album "Body of Song". 'Circles' is een stevige terugkeer naar de gitaren van Sugar en Hüsker Dü maar tijdens het tweede nummer '(Shine your) Light love hope' moet je plotseling denken aan 'fucking' Cher: de vocoder in die song is nu niet echt wat men verwacht op een Bob Mould cd, laat staan dat de song er beter van wordt. Gelukkig komt hierna het lekker rockende 'Paralyzed' en zullen we het hem maar vergeven.
Daarna volgen nog 'Underneath days' met onweerstaanbaar refrein, 'I am vision, I am sound' met backing vocals en gitaarsolo die herinneren aan Hüsker Dü, de power-rock (denk aan Sugar) van 'Best thing' en 'Missing you' ("Ooooh baby?") en de (niet echt overtuigende) ingetogener nummers (about lurve!) zoals 'Days of rain', 'Gauze of friendship' en 'High fidelity' (waarin de kerstman zelfs even op bezoek komt!).
De cd overtuigt dus niet over de gehele lijn maar op "Body of song" staan wel genoeg lekkers om lekker luid van te genieten, daarna leggen we nog maar eens een oude Hüsker Dü of Sugar-plaat op. (7/10)

Links:
Bob Mould's blog

Download:
Paralyzed (via Popmatters)