Radio-C

juli 19, 2005

iTunes en eMusic

...en de iTunes-store die boerde verder: de 500 000 000-ste download is nu ook al een feit.
De persoon die de 500 000 000-ste song kocht werd beloond met 10 iPods naar keuze, 10 000 gratis songs, 4 kaartjes voor een Coldplay-concert + backstage passes. Spijtig genoeg was ik niet de winnaar, het was Amy Greer uit Lafayette (Indiana) die met de hoofdvogel ging lopen door een nummer van Faith Hill aan te schaffen.
Verder kreeg elke 100 000-ste koper een iPod mini cadeau en 50 songs, maar ook hier viel ik buiten de prijzen. Als je kijkt naar de lijst van de winnaars staan daar trouwens zeer weinig Europeanen tussen. Er is wel één Belg die zich gelukkig mag prijzen: Luc Gelaude uit Deinze kocht 'I’d Rather Go Blind' van Etta James en was daarmee de 481,900,000-ste koper en dus nu eigenaar van zo'n iPod mini. Proficiat!


Wie zijn gading niet vindt bij iTunes of de shop wat te duur vindt, moet eens gaan kijken naar eMusic. eMusic is een downloadshop met vooral muziek van de onafhankelijke labels, grote namen zul je er dus niet vinden (alhoewel, wat is groot?). De songs kosten gemiddeld zo'n 25 cent het stuk en zijn allen in mp3-formaat zonder enige beperkingen!
Wie zich inschrijft (kredietkaart vereist) krijgt er zomaar 50 songs cadeau. Dus op tijd uitschrijven is de boodschap voor wie er zijn gerief niet vindt.
Een greep uit de catalogus:
Eels - Blinking lights and other revelations
Arcade Fire - Funeral
Okkervil River - Black sheep boy
Bloc Party - Silent alarm
Interpol - Antics
enzovoort...

(tot zover deze commerciële boodschap)