Radio-C

maart 30, 2006

Drive By Wire "Drive By Wire"


Wie niet echt houdt van stoner-rock omwille van het hoge testosterongehalte van die muziek, moet misschien eens luisteren naar het debuut van het Nederlandse Drive By Wire want hier staat er geen uit de kluiten gewassen en brullende zanger achter de microfoon maar wel ex-Cords zangeres Simone Holsbeek, die met haar stem trouwens direct herinneringen oproept aan PJ Harvey. Dat hun muziek dus ook omschreven wordt als The Stooges meets PJ Harvey is dan ook heel erg logisch.

Het tempo van hun rockmuziek met bluesinvloeden, zoals gitarist Alwin Wubben z'n eigen muziek trouwens omschrijft, is er één voor een lome zondagmiddag, maar vergeet de cd niet af te zetten als opa en oma op visite komen want daarvoor is deze plaat niet echt "family-proof" (of het mocht zijn dat het bezoek snel terug aan de deur wil). De ideale omgeving voor deze potige rock is eerder een bruine kroeg waar de geur van bier, rook en zweet je neusgaten teistert, terwijl je zelf instemmend staat mee knikken op de muziek.
"De cd is bijna live opgenomen in de zaal van Poppodium Metropool tussen de kaarsjes en de lavalampen", zo staat de lezen in een krantenartikel op de site van de groep. Je kunt het er ook aan horen want de plaat klinkt ongepolijst en ruw, zoals het eigenlijk hoort in dit genre.

De songs zijn echter niet meteen hoogvliegers en hebben dus meerdere luisterbeurten nodig om volledig tot hun recht te komen maar wie die tijd heeft, kan nadat je (groot)ouders gaan lopen zijn, het volume een flinke draai naar rechts geven, een nieuw pilsje openen en gewoon genieten van de helse gitaren in 'Hapiness is dangerous' of meewiegen met 'Tullamore dew'.
Drive By Wire heeft met deze cd een aardig visitekaartje afgeleverd dat vooral doet uitkijken naar hun liveconcerten waar hun muziek nog altijd het best tot zijn recht komt.

Downloads