Radio-C

maart 13, 2006

The Sounds

Wellicht weet menig muziekliefhebber waar hij zijn gratis mp3's (legale!) moet halen, misschien ook niet. Ik kan je vertellen dat er tegenwoordig wel heel veel sites zijn die allerlei free downloads aanbieden. Een van de betere is die van Insound, een on-line indie-cd/vinyl-shop uit de VS, die bij wijze van voorsmaakje van heel wat groepen een gratis mp3'tje mogen aanbieden.


Vandaag gaat mijn aandacht (en hopelijk de uwe ook) uit naar The Sounds, een leuk groepje dat in 2003 debuteerde met het album "Living in America" en straks (21 maart) hun nieuwe album uitbrengen, getiteld "Dying to say this to you".
The Sounds zijn een vijf-koppige band met Blondie-lookalike Maja Ivarsson als zangeres en hun sound is verre van origineel: pop met punk-spirit, maar heel aanstekelijk bij momenten.
Het nieuwe album werd geproducet door niemand minder dan Jeff Saltzman (die ook The Killers' "Hot Fuss" onder zijn handen nam), maar ook door James Iha (Smashing Pumpkins, A Perfect Circle) en Adam Schlesinger (Fountains Of Wayne, Ivy) kwamen langs in de studio.
Vorige maand brachten ze al een single uit van dit album en 'Song with a mission' en de rest van het album) kan je bijvoorbeeld (voor)beluisteren op hun MySpace-pagina.
De video vind je hier.

Downloads:
'Painted by numbers'