Radio-C

januari 25, 2006

Isobel Campbell & Mark Lanegan "Ballad of broken dreams"


Pas begin februari wordt er een nieuw album van Belle & Sebastian verwacht, maar deze week ligt "Ballad of Broken Dreams" van hun voormalige zangeres Isobel Campbell in de winkels.
Het is wel geen echte soloplaat geworden, maar wel een duo-project met ex-Screaming Trees en ex-Queens of the Stone Age Mark Lanegan.

"Ballad of broken dreams" is een akoestisch album geworden waar de sterkte vooral ligt in de combinatie van de feeëriek stem van Isobel en de diepe stem van Mark Lanegan, meer zelfs: als Isobels stem de song alleen moet dragen, zoals bijvoorbeeld in 'Black Mountain', blijkt dit zelfs in haar nadeel uit te vallen.

Hoogtepunten genoeg nochtans op deze cd: 'Deus ibi est' is opgebouwd rond een parlando van Mark Lanegan dat heerlijk contrasteert met het zachte en lieflijk gezongen refrein van Isobel Campbell, 'The False Husband' roept herinneringen op aan Nick Cave die Kylie Minogue nog eens onder handen neemt en het titelnummer zou gewoon op een Cave-album kunnen gestaan hebben. In de single 'Ramblin man' kruipt Mark Lanegan in de huid van Tom Waits, denk aan 'Bone Machine', en komt er wonderwel nog goed mee weg ook. 'Honey child what can I do?' heeft dan weer leentjebuur gespeeld met 'Jimmy' van Boudewijn De Groot ( althans voor wat betreft de gitaarpartij) maar is voor de rest origineel genoeg om niet van plagiaat beschuldigd te worden.

"Ballad of broken seas" is met andere woorden een aanrader geworden die gemakkelijk naast de laatste solo-plaat van Mark Lanegan kan staan. U kan de video van de single en het openingsnummer 'Deus ibi est' respectievelijk bekijken en gratis downloaden via de site van Isobel Campbell, u moest al gestopt zijn met lezen!

1 Comments:

  • Hé Carlo, Ik kan me voorstellen dat je je met dit album in dromenland bevind, terwijl je eigenlijk op zee zou moeten zijn. (broken dreams= broken seas)

    Sander (MM)

    By Anonymous Anoniem, at 13 maart, 2006 14:14  

Een reactie posten

<< Home