Radio-C

februari 16, 2005

The Kills "No Wow"


The Kills brengen volgende week hun tweede cd uit getitled "No Wow". The Kills zijn Hotel (Jamie uit Engeland) en VV (Alison uit The States) en worden nogal vaak in één adem genoemd met The White Stripes. Logisch als je groep bestaat uit twee leden (een man en een vrouw) die enkel gebruik maken van gitaar en drums. Maar hoe klinken The Kills echt?
Het titelnummer waarmee het album van start gaat, is een brok ingehouden agressie die langzaam overgaat in pure energie: verre van no wow! Je zou zelfs zweren dat we hier te maken hebben met een 'new and improved' PJ Harvey (denk aan Polly ten tijde van 'Sheela-na-gig' of 'Rid of me'). Ook de single 'The Good Ones' is uitstekend: een mooi huwelijk tussen gitaar en drumcomputer. Op 'Rodeo Town' proberen ze zelfs een echte popsong te schrijven en ze komen er nog mee weg ook.
Je kunnen opperen dat elk nummer hetzelfde klinkt maar dan doe je niet de moeite om de songs echt te beluisteren. Beluister gewoon de drie hogervermelde nummers en geef me (weeral) gelijk!
The Kills klinken dan wel minder vrolijk dan The Stripes maar maken daarom niet minder goede nummers. The Kills zijn The Kills en verdienen vanaf nu niet meer vergeleken te worden met... (wie zegt u?).
Eindconclusie: 7.5/10

Beluister de single hier.