Radio-C

maart 16, 2005

Sioen "Ease your mind"

Sioen's nieuwe cd "Ease your mind" verkoopt als zoete broodjes. Of het aan de extra lage prijs ligt of aan de kwaliteit, moet u mij niet vragen. Ik kan alleen maar mijn persoonlijke mening geven.

Met een voorzichtig pianomelodietje gaat Frederik Sioen's nieuwe cd van start, maar al zeer snel wordt hij vervoegd door de rest van zijn groep. U las het al overal: deze plaat is een groepsplaat. En inderdaad, je hoort het aan de meeste songs: meer instrumenten, vooral meer gitaar op deze plaat in vergelijking met zijn debuut. Het komt alvast de luchtigheid niet ten goede. Het vergt dus meer inspanning om deze cd te waarderen.
De single 'Ease your mind' kruipt nog het makkelijkst in je hersenen; het is een venijnig melodietje dat er daarna alleen met de zwaardere middelen uit kan geramd worden, mocht je dat al willen. Agressievere nummers zoals 'Reign' en rustiger pianoliedjes ('It's you', 'Nervous little one') wisselen elkaar af op "Ease your mind". Minder instant bevrediging dus dan "See you naked" maar met een beetje moeite kan je er veel leuke momenten mee beleven.
Ik ben nog niet volledig overtuigd dat deze plaat beter is dan zijn vorige maar Sioen heeft alvast een waardige tweede plaat gemaakt.
Eindconclusie: 7.5/10

Sioen tourt ondertussen door Europa. Je kan de tourblog van Sioen lezen via De Standaard.