Radio-C

maart 15, 2005

De Mens "In het gras" (review)


"In het gras" is alweer het negende album van De Mens. Maar na de wat tegenvallende vorige albums, is dit weer een prijsbeestje. Deze cd staat vol met puntige (korte) rocknummers, dito teksten en zeer memorabele refreins.
De eerste single 'Zonder verlangen' bevat zelfs een heuse gitaarsolo, de eerste die naam waardig in het ganse Mens-oeuvre. Ook in 'De achterblijvers' scheuren de gitaren lekker, vooral in het laatste deel dat als een coda aan het nummer gebreid is. Met 'Popkwiskampioen' nemen ze even gas terug en ook dat doen ze met verve. Vooral de mooie stem van Tine Reymer doet hier (alweer) wonderen.
Kortom: we zijn weer eens in de wolken met een nieuwe cd van De Mens (wat eigenlijk geleden is van hun debuut). De perfecte soundtrack bij de naderende lente! Dit schijfje zit ondertussen al enkele weken in onze auto cd-speler vastgeroest. Benieuwd wie die daar uit zal krijgen?
Eindconclusie: 8/10

1 Comments:

  • Ik geloof dat u toch de gitaarsolo in "Dit is mijn Huis" vergeten bent. Op Liefde staan ook een paar solo's, als ik me niet vergis.

    By Anonymous Anoniem, at 15 maart, 2005 19:43  

Een reactie posten

<< Home