Radio-C

februari 05, 2005

The Frames "Burn the maps"


The Frames komen uit Ierland en behoren tot het beste wat Ierland te bieden heeft. In een recente poll naar de beste Ierse albums haalden ze de top 30 met het album "Dance the Devil" (van Morrison's Astral Weeks bezette de toppositie).
Deze week wordt "Burn the maps" wereldwijd uitgebracht (vorig jaar verscheen het album enkel in Ierland). De single 'Fake' kan je reeds horen op je favoriete muziekstation en nu is er dus het nieuwe album.
Volgens uw favoriete krant is het album meer dan de moeite waard (misschien een idee voor wie geen kaartjes voor het U2 concert heeft kunnen bemachtigen, op die manier steunt u ook de Ierse muziekindustrie). "Burn the maps" is dan ook cd van de week en krijgt maar liefst de volle vijf sterren. "De songs op Burn the Maps gaan over afwijzing en spijt, jaloezie en emotionele stuurloosheid, de tegenstrijdige gevoelens van iemand die gekwetst achterblijft na het afbreken van een relatie. Vrolijk word je er niet van en ‘Happy’, de broeierige opener, drijft dus meteen het sarcasme ten top. Het karakter van The Frames laat zich niet makkelijk omschrijven.
De groep klinkt afwisselend verstild als Lambchop (het halfgefluisterde ‘Suffer in Silence’) en majestueus als Tindersticks (die golvende strijkers in ‘Sideways Down’), licht ontvlambaar als de Pixies (het schuimbekkende ‘Underglass’) en explosief als dEUS (de boosaardige single ‘Fake’). (DM 4-2-05, D. Steenhaut)"

Wie na deze recensie meer wil horen van The Frames kan terecht op de site van hun platenfirma ANTI waar je het nummer "Dream Awake" kan downloaden.

Alhoewel er geen enkel slecht nummer op "Burn the maps" staat, zou ik toch niet zo ver willen gaan om de volle vijf sterren te geven. Daarvoor zijn niet alle nummers sterk genoeg. Maar de hoogtepunten als 'Happy', 'Dream Awake', 'Fake', 'Underglass' en 'Suffer in silence' tillen dit album toch nog boven de middelmaat.
Eindconclusie: 8/10

Downloads:
The Frames - Fake (single uit "Burn the maps")
The Frames - Dream awake (uit "Burn the maps")
The Frames - Star Star (uit "Set List")
The Frames - lay me down (uit "Set List")

1 Comments:

Een reactie posten

<< Home