Radio-C

februari 02, 2005

The Others


Deze week verscheen het debuutalbum van The Others. De troonopvolgers van The Libertines en Babyshambles, althans volgens sommigen. Of The Others ook waardige troonpretendenten zijn moet nog blijken. Hun sound is alvast veel rauwer en punkier dan bovengenoemde acts. Zanger Dominic Masters klinkt als Iggy Pop in een gevecht met Pete Doherty, volgens hun bio toch. Dat is weliswaar iets te veel lof want een echte zanger durf ik Dominic Masters niet noemen. Hij lijkt meer op Johnny Rotten: meer power en attitude dan zangtalent.
The Others brachten reeds drie singles uit: 'This is for the poor', 'Stan Bowles' en de meest recente 'Lackey'. U kan de video's van deze singles bekijken/beluisteren op hun site.
Voor wie te lui is om dat te doen, kan ik kort zijn: 'Lackey' is het beste op deze cd en voor een klein prijsje te downloaden ergens op het net. Als er dan nog geld over is, gaat u best voor 'William' of een van de andere singles maar al de rest is hetzelfde maar dan minder. Aan u de keuze. Heeft u trouwens de nieuwe Low al aangeschaft?
Eindconclusie: 4/10

Meer recensies:
Drowned in Sound (3/5)
MusicOMH