Radio-C

april 12, 2005

Great Lake Swimmers "Bodies and minds"


En het houdt niet op: alweer een groep uit Canada (Toronto) die op de voorgrond treedt en dat doet met verve. Great Lake Swimmers brachten onlangs hun tweede cd "Bodies and minds" uit en kregen overal vrij lovende kritieken: De Morgen bijvoorbeeld kende deze plaat 4/5 sterren toe. Meer recensies lees je hier.
"Bodies and minds" werd volledig opgenomen in een landelijk kerkje naast een meer in de buurt van Zuid-Ontario en baadt dan ook in diezelfde sfeer.
Great Lake Swimmers kunnen we dus situeren in de Duyster-hoek: sfeervolle, emotionele muziek die gekleurd wordt door akkoestische gitaar, lapsteel, accordeon en piano maar het is vooral de emotionele stem van zanger Tony Dekker die van de songs iets unieks maakt.
Invloeden zijn Nick Drake, de rustiger momenten van Neil Young, Cass McCombs en My Morning Jacket, aldus de bio van de platenfirma.
Eindconclusie: 7.5/10

Links:
Op de site van hun Amerikaanse platenfirma (Misrarecords) kan je een uitgebreide bio lezen maar ook deze nummers downloaden van hun gelijknamige debuut-cd: 'Moving pictures Silent films' en 'I will never see the sun'
Op de site van Weewerk kan je van het nieuwe album enkele nummers beluisteren in real audio: 'Song for the angels', 'When it flows', 'Bodies and minds', 'To leave it behind', 'Falling into the sky'.

1 Comments:

  • Thank you so much for those links to their music..

    Zanneloon.

    By Anonymous Anoniem, at 23 mei, 2005 20:05  

Een reactie posten

<< Home