Radio-C

november 06, 2005

Radio-C Disc #10

Wat heeft oktober opgeleverd aan leuke deuntjes? Lees hieronder mijn selectie.

1. Arctic Monkeys - I bet you look good on the dancefloor (video)
Nog maar net een platencontract en al meteen de verrassende nummer 1 in de Engelse charts en daar bijgevolg de nieuwe hype. Op basis van deze single is dat uiteraard geheel terecht. Uitkijken naar volgend jaar voor hun debuutalbum voor we ze te veel de hemel in prijzen.

2. Starsailor - In the crossfire
De eerste single van het sterke nieuwe album van Starsailor. Iets steviger dan hun vorige twee, maar ook weeral iets beter. Da word tooit zware concurrentie voor Coldplay.

3. Gang of Four - Damaged goods (free download)
De Franz Ferdinand van de jaren 80 (om de zaken even om te draaien) brengt een nieuwe cd uit met daarop allemaal herwerkte versies van hun eigen songs.

4. Grandaddy - Pull the curtains (free download)
Als zoethoudertje tot hun nieuwe cd verschijnt, brachten de mannen van Grandaddy een mini-album uit waarvan dit de openingstrack is. Een leuk tussendoortje dat het best elaa tvermoeden voor later.

5. American Analog Set - Born on the cusp (free download)
Mooie melodieën, herfstklanken, gevoelige snaren, je vindt het allemaal op het nieuwste album van American Analog Set "Set free".

6. Constantines - Love in fear (free download)
Op hun nieuwe cd "Tournament of hearts" is het vooral de stem van zanger die de meeste aandacht opeist. Misschien mist het album de klasse van hun debuut, het staat wel vol sterke songs. De single 'Love in fear' is daarvan een uitstekend voorbeeld.

7. Okkervil River - No key no plan (free download)
Uit het binnenkort te verschijnen apendix-album van Okkervil River is dit de eerste smaakmaker. Ik kan alvast niet wachten op de rest want als het album half zo goed is als het dit jaar uitgebrachte "Black sheep boy" zal het nog altijd ferm de moeite zijn.

8. We are Scientists - Nobdy move, nobody get hurt (listen)
De meer dan aanstekelijke single uit het debuutalbum "With love and squalor" van deze Californische rockband.

9. Super Furry Animals -Lazer beam
Het album "Love kraft" kreeg her en der zeer lovende recensies en de single 'Lazer beam' klinkt alvast zeer leuk. Benieuwd of ze met dit album wat meer zullen doorbreken, ik vrees er een beetje voor.

10. The Earlies - Morning wonder (free download)
Het resultaat van de huisvlijt van deze vierkoppige band uit Engeland en de VS leverde "These were The Earlies" op (reeds uitgebracht in 2004 maar nu pas hier verkrijgbaar). De critici komen woorden te kort om de plaat te loven. Aan u om zelf te beslissen of de hype terecht is.

11. Louis XIV - Finding out true love is blind (e-card + video)
Grootheidswaanzin of gewoon een grap? Wellicht zullen ze nooit de wereld aan hun voeten hebben, maar zo lang dat zulke songs oplevert vind ik dat alvast niet erg.

12. The Darkness - One way ticket (listen)
They're back en hoe? Ze zijn gene haar veranderd en dat is in het geval van zanger Justin Hawkins niet echt een compliment.

13. The Tragically Hip - No threat
Een van de nieuwe nummers op het verzamelalbum van de Stones van Canada. "Hipeponymous" is een dubbelalbum geworden wat bewijst dat deze mannen al een serieus pak klassiekers hebben geschreven.

14. My Morning Jacket - Off the record (free download)
De plaat van het jaar? Volgens sommigen dus wel. Ik hou het op een van de betere platen van 2005. De single 'Off the record' is trouwens een song om vrolijk van te worden.

15. Zornik - Things are changing
Het beste nummer uit hun meest volwassen plaat "Alien sweetheart".

16. Gravenhurst - The velvet cell
Uw nieuwe soundtrack bij deze donkere dagen heet tegenwoordig Gravenhurst.